Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja web trgovine fujitsu-skener.com.hr pripremljeni su u skladu sa Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima, sa preporukama međunarodnoga kodeksa za e-poslovanje. Preporučujemo vam da prije upotrebe online trgovine i njezinih web-stranica pažljivo pročitate Uvjete poslovanja napomenute u nastavku. Upotrebom web-stranica fujitsu-skener.com.hr ukažete svoje suglasje sa napomenutima uvjetima. Ako se uvjetima ne slažete, vas molimo, da web trgovine fujitsu-skener.com.hr ne upotrebljavate.

Izvršenom kupovinom odnosno pravilno ispunjenim formularom za naručivanje robe svaki posjetitelj online trgovine scanit.si postaje i korisnik odnosno kupac.

Opći uvjeti poslovanja odnose se djelovanje fujitsu-skener.com.hr, prava korisnika te poslovni odnos između ponuditelja i kupca.


Dostupnost informacija (sažetak zakonodavstva)
Ponuditelj se obvezuje da će kupcu uvijek osigurati slijedeće informacije:

a)    Identitet tvrtke (ime i sjedište tvrtke, matični broj)

b)    Kontaktne adrese koje omogućuju brzu i pouzdanu komunikaciju (e-mail, telefon)

c)     Bitna obilježja proizvoda odnosno usluga (uključujući usluge prodaje i garancije)

d)    Dostupnost proizvoda (svaki artikl ili svaka usluga u ponudi na web-stranici bi trebao biti dostupan u razumnom roku)

e)    Uvjete dostave proizvoda ili izvršenja usluge (način, mjesto i rok isporuke)

f)     Sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno definirane te mora biti evidentno predstavljeno ili već uključuju porez i troškove prijevoza

g)    Način plaćanja i dostave

h)    Period valjanosti ponude

i)      Rok u kojem je još moguće odstupiti od ugovora i uvjeti z odstupanje te koliko košta kupca vraćanje proizvoda ako uopće

j)     Pojašnjen mora biti postupak prigovora uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službi za kontakt s kupci.

Ponuda artikla
Zbog prirode online poslovanja se ponuda fujitsu-skener.com.hr ažurira i promjenjuje često i brzo. Cijene su predstavljene kao Redovne cijene i Vaše cijene. Redovne cijene obično su preporučene prodajne cijene proizvođača ili uvoznika ili cijene koje uobliči ponuditelj sam.

Načini plaćanja
U online trgovini fujitsu-skener.com.hr ponuditelj omogućava slijedeće načine plaćanja:

-       Gotovinom po primitku pošiljke

-       Virmansko plaćanje (predračunom)

Ponuditelj izdaje račun na trajnome mediju sa raščlanjenima troškovima i izvještajem kupcu kako odstupiti od kupnje i vratiti produkte, ako je to potrebno i moguće.

Kupoprodajni ugovor (narudžbe) je u elektronskom obliku čuvana na serveru ponuditelja. Jedan primjerak ovog ugovora se pošalje kupcu elektronskom poštom nakon uspješno provedene narudžbe.

Cijene

Sve cijene u web trgovini fujitsu-skener.com.hr se navodi u EUR i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Cijene važu u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određene punovažnosti. U slučaju da se cijena artikla tijekom obrade narudžbe promijeni, ponuditelj će kupca o tome obavijestiti. Ponuditelj će pokušati u svakom slučaju kupcu osigurati nižu cijenu odnosno ponuditi odgovarajuće rješenje koje će biti obostrano u zadovoljstvo.

Postupak kupnje
1. Narudžba i predaja narudžbe Nakon predaje narudžbe kupac primi elektronskom poštom in telefonom izvještaj da je narudžba primjena u red čekanja. Na ovome koraku ima kupac u jednom satu raskinuti narudžbu elektronskom poštom ili telefonom. Ugovor odnosno narudžba možete sklopiti elektronskom poštom, telefonom ili na internetu u web trgovini. Ispravke ili dopune narudžbe možete nam javiti elektronskom poštom ili telefonom.

2. Potvrda narudžbe
Dva sata nakon prijema narudžbe u red čekanja, a najviše u 72 sata, ponuditelj narudžbo pregleda, provjeri dobavljivost i narudžbo potvrdi odnosno opravdano odbije. Ponuditelj si pridružuje pravo da nazove kupaca ako potrebno na njegov kontaktni telefonski broj. Elektronskom poštom ponuditelj obavijesti kupca o potvrdi narudžbe i predviđenom roku dostave. Ugovor između kupca i ponuditelja o kupnji naručenih artikla u tom trenutku je neopozivano sklopljen.


3. Otposlana roba
Ponuditelj u obećavanom roku robu zapakira i otpošalje.

Pravo odstupa od kupnje i vraćanje robe
Kupcu pripada pravo da u roku od trideset (30) dana vrati kupljenu robu bez bilo kakve odštete. Ipak kupac je dužan nositi troškove nastale kod povrate robe kupnje. O namjeri da se robu vratit mora kupac obavijestiti ponuditelja pisanom obaviješću najkasnije u roku od 15 dana od primitka robe na elektronsku adresu __________. Robu mora vratiti u slijedećih 15 dana. Artikl mora biti neupotrijebljen, neoštećen i u originalnoj ambalaži. Priložiti je potrebno kopiju računa i svu dokumentaciju što artiklu pripada. Ponuditelj vrati cjelokupan iznos najkasnije u roku od 15 dana nakon primitka robe. Ponuditelj nije dužan primiti otkupninske pošiljke ili pošiljka koje ne odgovaraju ponuditeljevim općim uvjetom poslovanja.


Garancija
Artikli imaju garanciju ako je tako navedeno na garanciji. Garancija valja uz poštivanje uputa na garanciji te uz predložen račun. Garancijski rokovi navedeni su na garanciji ili na računu.

Informacija o garanciji se navodi i na strani na kojoj je artikl predstavljen. Ukoliko informacije o garanciji nema, artikl garancije nema ili pa podatak u ovom trenutku nije poznat. U tom slučaju može kupac kontaktirati ponuditelja koji će osigurati ažurnu informaciju.


Dostava
Ponuditelj mora robu odnosno uslugu dostaviti u obećavanom vrjemenu.

Sigurnost i pravo na privatnost

Brižljivo čuvamo vaše podatke od gubitka, zloupotrebe, neovlaštenim dostupom ili razotkrivanjem, promjenjivanjem ili uništenjem. Podaci su hranjeni u serverima zaštićeni geslom i ograničenim dostupom. Online trgovina fujitsu-skener.com.hr pažljivo vodi brigu o sigurnosti vaših ličnih podataka i poštuje vaš izbor za njihovu namjeravanu upotrebu. Podaci korisnika u nijednom slučaju neće bit predani treći osobi. Izbor članstva u našoj listi adresa omogućavamo u formularu za narudžbu robe u online košarici te na ulaznoj stranici web trgovine fujitsu-skener.com.hr.

Komunikacija
Ponuditelju može kontaktirati korisnika pomoću sredstava komunikacije na daljinu samo ako se korisnik tome eksplicitno ne suprotstavlja.

Reklamne elektronske poruke moraju sadržavati slijedeće sastavne dijelove:

-       jasno i nedvosmisleno mora biti obilježena kao reklamna poruka

-       pošiljač mora biti jasno evidentan

-       različne akcije, promocije i druge tržne tehnike moraju biti obilježene kao takve. Također moraju biti jasno određeni uvjeti sudjelovanja u njima.

-       želju korisnika da ne prima reklamnih poruka mora se poštovati.


Razrješenje odgovornosti
Ponuditelj po svojim najboljim mogućnostima pokušava osigurati ažurnost i pravilnost podataka koji su objavljene na njegovim stranicama. Ipak svojstva artikla, njihova dobavljivost i cijena mogu se mijenjati toliko brzo da ponuditelj ne uspije ispraviti podatke na web stranicama. U takvom slučaju ponuditelj će kupca obavijestiti o promjenama i omogućit će mu opoziv narudžbe ili zamjenu naručenog artikla. Sve fotografije proizvoda su simboličke i ne jamče svojstva tog proizvoda.


Pritužbe i sukobi

-       Ponuditelj poštuje postojeće zakone o zaštiti potrošača.

-       Ponuditelj je dužan uspostaviti učinkovit sustav za rješavanje pritužba i odrediti osobu sa kojom se u slučaju problema kupac može povezati telefonom ili elektronskom poštom. Postupak za predaju pritužbe dostupan je na web stranicama i je povjerljiv i jednostavan za upotrebu.

-       Ponuditelj mora u roku od pet radnih dana potvrditi da je primio žalbu i priopćiti kupca kako dugo će je obrađivati te ga skroz obavještavati o toku postupka.

-       Ponuditelj je svjestan da je ključna karakterističnost potrošačkog, barem što se tiče sudsko rješavanje, njegova nerazmjernost između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova nastalih rješavanjem samog sukoba. To je i glavna prepreka da potrošač ne pokrene na sudu. Stoga se ponuditelj trudi da se eventualni sukobi riješe sporazumno.


Pravna obavijest
Online trgovina fujitsu-skener.com.hr te svi podatci, slike artikla i grafika prikazana na web stranici zaštićeni su zakonom o autorskim pravima i ne smiju se reproducirati ili koristiti bez prethodne pismene dozvole. Tvornički znaci i logotipi priznatih tvrtki su u njihovom vlasništvu.

Podaci o upravitelju se nalaze u „O nama“.